• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hagai Šaham sa Beogradskom filharmonijom

Kamerni sastavi Beogradske filharmonije pod umetničkim vođstvom mladog izraelskog violiniste Hagaia Šahama održaće u petak, 24. septembra koncert kamerne muzike u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Šaham je sarađivao sa većinom vodećih svetskih orkestara među kojima su i Engleski kamerni orkestar, Bi-Bi-Si filharmonija, Kraljevska filharmonija iz Liverpula i Izraelska filharmonija pod

Na programu koncerta kamernih sastava Beogradske filharmonije i Šahama su dela Morisa Ravela, Volfganga Amadeusa Mocarta i Feliksa Mendelsona.

Ravelovu "Introdukciju" i "Alegro" za harfu, flautu, klarinet i gudački kvartet sviraće mlada harfistkinja Milica Pašić, solo-flautistkinja Marina Nenadović i klarinetista Mihajlo Samoran. Gudački kvartet, uz Šahamovo vođstvo, čine koncertmajstor Tijana Milošević, violista Boris Brezovac i violončelistkinja Julijana Marković.

Mocartov "Kvintet in A" predstaviće solo klarinetistu Veljka Klenkovskog, a uz Šahama, violinu će svirati Tijana Milošević, violu Maja Marjanović i violončelo Goran Mrđenović.

U Mendelsonovom "Oktetu u Es-duru", takođe predvođeni Šahamom, violine će svirati koncertmajstor Miroslav Pavlović, Jelena Dimitrijević i Vladimir Veljković. U oktetu, viole će svirati Zoran Miletić i Aleksandra Kurilić, a violončela Dejan Božić i Katarina Stanković.

Beogradska filharmonija saopštila je da je za prošlogodišnje pretplatnike Crvenog ciklusa ulaz slobodan, kao nadoknada za jedini otkazani koncert u poslednjih nekoliko sezona, koji je trebalo da bude održan 19. februara.

Za ostalu publiku ulaznica za koncert kamernih sastava BF košta 500 dinara

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE