• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kuća puna muzike" u Bitef teatru

Scensko-muzički projekat "Kuća puna muzike", inspirisan konceptom muzičkog cirkusa američkog kompozitora Džona Kejdža, biće premijerno izveden 19. novembra u Bitef teatru u Beogradu,

Iz Centra lepih umetnosti "Gvarnerijus" iz Beograda najavljeno je da će premijernim izvođenjem "Kuće pune muzike", u režiji Skota Fildinga, biti otvorena 19. Međunarodna tribina kompozitora.

"Kuća puna muzike" predstavlja kreativnu montažu odabranih segmenata iz celokupnog Kejdžovog stvaralaštva, kao kompozitora, filozofa, pesnika, vizuelnog umetnika i humaniste, saopšteno je iz "Gvarnerijusa".

Idejni tvorci projekta su Skot Filding, koji je bio zadužen za režiju, scenografiju, dizajn svetla i pripremu glumačkog ansambla i Nada Kolundžija, koja se bavi muzičkom režijom i pripremom muzičkog ansambla, a u predstavi nastupa i kao pijanista.

U Kejdžovom muzičkom cirkusu učestvuju i sopran Katarina Jovanović, brojni muzičari, glumci i plesači, a u liku Džona Kejdža na sceni će se pojaviti glumac Svetozar Cvetković.

Pored dela Džona Kejdža, sastavni deo projekta su i nove kompozicije srpskih autora Katarine Miljković i Miroslava Savića.

Pokrovitelji programa su Ministarstvo kulture Srbije, Skupština Beograda, Gradska opština Stari grad, Ambasada SAD, Međunarodna tribina kompozitora, Bitef teatar i Centar lepih umetnosti "Gvarnerijus".

Džon Kejdž (John Cage, 1912-1992) bio je vodeća ličnost u razvoju posleratne moderne umetnosti, a danas njegovo ime predstavlja sinonim za avangardu.

Njegovi provokativni pogledi na muziku, život i prirodu, i prepiska s vodećim ličnostima iz sveta muzike, izvori su na kojima je nastao projekat "Kuća puna muzike", naveli su autori.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE