• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ DATUM NA PLOČI JE ISTI KAO I KADA SAM JA UBIO DVA ČOVEKA: Potresna ispovest o Žarku Lauševiću - "Isto se i zove"

Autor Dragana Tomašević

Svetozar Cvetković na komemoraciji Žarku Lauševiću ispričao trenutak sa snimanja filma "Nož", koji je neprežaljenog glumca podsetio na kobnu noć u kojoj je usmrtio dva čoveka

 Žarko Laušević Izvor: ATA IMAGES / ANTONIO AHEL

Glumac Žarko Laušević preminuo je prošle nedelje, u 64. godini, od teške bolesti - raka pluća. Danas će biti sahranjen u krugu porodice, prijatelja, saradnika i brojnih poštovaoca, a pre sahrane održana je komemoracija na kojoj su se kolege prisetie vremena provedenog s njim.

"Snimali smo i spavali u Trebinju, a finalnu scenu "Noža" snimali smo u Hercegovini. Scena međusobnog prepoznavanja braće, pa spojene u poslednjem ratu. Uzbudljivo i dosta ekspresivno gazimo po sceni, a ulazi policija da nas razdvaja jer misli da se radi o porodičnoj sceni. Žarko me zove da mi pokaže nešto", počeo je Cvetković i nastavio:

Izvor: Screenshot

"Ploča je od belog kamena, a crnim slovima je uklesano 'Ovde je granata usmrtila mog sina i njegovog najboljeg druga, ploču postavlja otac'. Kaže on meni: 'Vidiš, ovaj datum na ploči je isti kao i kada sam ja ubio dva čoveka. A otac koji se potpisao na ploči isto se zove kao jedan od mladića koji je ubijen. Ceo dan snimamo ovde, to mi ne da mira'. Nikada više nismo pomenuli. Kad god gledam tu scenu, zapitam se šta se to zadesilo sa tim mladićima i onima iz kafića", rekao je glumac Svetozar Cvetković na komemoraciji.

U noći između 30. i 31. jula 1993. godine desio se tragičan događaj u kom je glumac Žarko Laušević usmrtio dvoje ljudi. Prema tadašnjim navodima do sukoba je došlo kada su Laušević i njegov stariji brat Branimir napadnuti.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:52
Gromoglasan aplauz za Žarka Lauševića
Izvor: Kurir/Zorana Jevtić
Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE