• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marina Abramović: Triput će me sahraniti

Čuvena umetnica otkriva kako u Beogradu planira jednu od svoje tri sahrane, ali ne i izložbu.

Marina Abramović (63) nedavno je imala rekordno posećenu izložbu i performans u njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MOMA), a trenutno izlaže u londonskoj galeriji "Lison" i priprema predstavu "Život i smrt Marine Abramović" čija će premijera biti u julu 2011. u Mančesteru.

"Nisam se nadala takvom uspehu u Njujorškom muzeju MOMA. Izložbu je dnevno gledalo između 8.000 i 20.000 ljudi", rekla je u intervjuu "Politici" umetnica čiji je performans obuhvatao i nemo gledanje oči u oči sa posetiocima.

"Bila je to potpuna katarza. Neki su bili uzbuđeni ili ljuti, ali posle nekoliko minuta zaboravili bi na vreme i počinjali da plaču, a neki od njih ljubili su moju stolicu pošto bih ustala. Dolazili su i radnici obezbeđenja muzeja, ali nijedan direktor muzeja iz Beograda, pa ni ambasador Srbije, koji ima ambasadu udaljenu svega jedan blok".

"Beograd nije u mom planu izložbi, pošto nemam nijedan poziv", rekla je umetnica.

"Za umetnika je važno kako živi, ali i kako će umreti. Kod advokata sam napravila ugovor o svojoj sahrani. Imaću tri tela u tri kovčega, ali neće se znati koje je 'pravo'. Sahrane će biti u tri grada u kojima sam najduže živela - Beogradu, Amsterdamu i Njujorku. Niko neće nositi crninu već vesele boje, svi će se šaliti i pevati 'My way'", zaključila je Abramovićeva.

(MONDO)

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nemanja

Kao prvo ne treba se hvaliti da nesto ne znas ili nisi cuo vec prethodno treba proveriti ko je to pa onda napisati,drugo veca je sramota sto je ne pozivaju u Beograd jer je tu rodjena i zivela.Ali mi uvek pokusavamo da ublazimo sopstvenu sramotu!

marjana buzančić

Zaista je ružna činjenica da gospodju Abramović ne zovu ne samo iz Beograda nego iz ostalih večih gradova

ljub

pa mozda nisi cuo,jer je umetnica,a ne GLUMICA ...

SERIJE