• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muhai Tang dirigent Beogradske filharmonije

Šef-dirigent Beogradske filharmonije od septembra 2010. godine biće proslavljeni kineski dirigent Muhai Tang (61).

Jedna od najuspešnijih svetskih koncertnih agencija, "IMG" je prenela izjavu novoimenovanog šefa-dirigenta i njegovo zadovoljstvo što će "u svojoj novoj ulozi imati priliku da gradi saradnju sa fantastičnim muzičarima Beogradske filharmonije".

Novoimenovani šef-dirigen je izjavio da je posle svog debitanskog koncerta sa muzičarima Beogradske filharmonije, u decembru 2008. godine, odmah osetio snažnu vezu sa orkestrom koji ima fantastičan ton i izuzetan nivo entuzijazma i angažovanostii da sa nestrpljenjem očekuje buduće godine rada u ovom dinamičnom okruženju, u kojima će pomoći orkestru da ide korak dalje u svojim umetničkim ambicijama.

"IMG" je takođe prenela i izjavu Roberta Bokora, umetničkog direktora i predsednika međunarodnog umetničkog borda Beogradske filharmonije, da je Filharmonija ponosna što je uspela da zainteresuje Muhaja Tanga za poziciju šefa-dirigenta.

Čestitajući orkestru na sjajnom izboru, Bokor je Tangovo angažovanje ocenio kao odličnu priliku za muzičare da još više razviju svoje profesionalne ambicije." Bokor je izjavio da će Muhai Tang započeti saradnju sa Beogradskom filharmonijom trogodišnjim ugovorom i da će u sledećoj sezoni imati minimum šest koncerata.



Paralelno sa svojim angažmanom u Beogradskoj filharmoniji, Muhai Tang ostaje na mestu šefa-dirigenta Ciriškog kamernog orkestra, stalnog gostujućeg dirigenta Hamburškog simfonijskog orkestra i umetničkog direktora Šangajske filharmonije. Muhai Tang je postao umetnički direktor i šef dirigent Ciriškog kamernog orkestra u septembru 2006. U sezoni 2009/2010. postao je umetnički direktor Šangajskog filharmonijskog orkestra i umetnički direktor Simfonijskog orkestra Dženđang u Kini. Od septembra 2009. godine preuzima ulogu glavnog gostujujućeg dirigenta Hamburškog simfonijskog orkestra.

Tang je sin čuvenog kineskog filmskog režisera, te ga je uvek privlačila scenska muzika; radio je kao operski dirigent na nekoliko kontinenata. Bio je šef dirigent Finske nacionalne opere u Helsinkiju gde je dirigovao veoma uspešne nove operske produkcije: "Žena bez senke", "Turandot", "Kavaljer s ružom", "Pikova dama", kao i "Madam Baterflaj", "Toska", "Boris Godunov", "Figarova ženidba", "Travijata", "Seviljski berberin" i "Otelo". U njegov rad sa orkestrom u polju baleta spada visoko ocenjena produkcija "Posvećenja proleća" i nova produkcija "Labudovog jezera". U 2007. godini dirigovao je scenske postavke opere "Čaj" kineskog kompozitora Tena Dana sa Stokholmskom kraljevskom filharmonijom.

Međunarodno je priznat kada ga je Herbert fon Karajan pozvao da diriguje pretplatnički ciklus koncerata Berlinske filharmonije 1983. godine. Ovaj uspeh doveo je do ponovnih nastupa sa Berlinskom filharmonijom i poziva velikog broja vodećih svetskih orkestara kao što su Londonska filharmonija, Gevandhaus iz Lajpciga, Državna kapela iz Drezdena, Orkestar Bavarskog radija, Pariski orkestar, Francuski nacionalni orkestar, Sanktpeterburška filharmonija, Sidnejski simfonijski orkestar i Simfonijski orkestar San Franciska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE