• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen Sajam knjiga

Uručenjem nagrade novinara i primopredajom "Otvorene knjige", kojom je ambasador Švedske Kristen Asp predao "štafetu" počasnog gosta sajma knjiga ambasadorima Brazila, Portugala i Angole, u nedelju je svečano zatvoren 55. Međunarodni sajam knjiga

Ambasador Asp je izrazio zadovoljstvo što je Švedska, kao počasni gost, doživela jedno "kulturno putovanje" na ovom sajmu, koji "nije samo doprineo zbližavanju dve zemlje već je pomogao da se narodi bolje razumeju, da se rode prijateljstva i da se tako nastavi ubuduće".

Amabsador Brazila Koeljo De Lima je, u ima svojih kolega, rekao da mu je posebna čast što će 56. beogradski sajam knjiga imati kao počasnog gosta ne samo njegovu zemlju - već svih osam zemalja na svetu u kojima je portugalski i zvanični jezik.

"Primam knjigu i povereni zadatak sa visokim stepenom osećanja odgovornosti, ali i zadovoljstva i uveravam domaćine da ćemo svi raditi vredno da srpskoj publici i čitaocima ponudimo lepu prezentaciju naše književnosti i kulture", kazao je Koljeo De Lima.

Primopredaju "otvorene knjige" prisustvovao je srpski ministar kulture Nebojša Bradić, kao i više istaknutih ličnosti iz oblasti kulture i javnog života grada.

Poslednjeg dana sajma knjiga uručene su nagrade novinara izdavačkoj kući “Laguna", koja je prema glasanju izveštača sa 55. Beogradskog sajma proglašena za najbolju izdavačku kuću.

(Agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE