• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukopis kralja Artura na aukciji

"Rofoko Gral", najstariji spis o kralju Arturu koji datira iz 14. veka i predstavlja najstariji sačuvani autentični dokument koji svedoči o legendi o vladaru i njegovom maču, naćiće se u prodaji u akcijskoj kući "Sotbi" u Londonu.

Predviđa se da će spisi dostići cenu između milion i po i dva miliona funti. "Rofoko Gral" između ostalog, predstavlja vitezove "okruglog stola" i smatra se jednim od najfinijih srednjevekovnih spisa koji se nalazi u privatnom posedu.

U tim spisima se može videti slika kralja Artura u ratnom jurišu na Saksonce, a kako bi se izradila ove i još 106 drugih ilustracija, ubijeno je više od dve stotine krava kako bi se izradili fini komadi kože na kojima su naslikane.

Pretpostavlja se da su ilustracije nastale u francuskim regijama Flanders ili Artois negde između 1315 i 1323. godine. Sa sigurnošću se može tvrditi da ih je naslikao Gaj VII, Baron de Rofoko koji je bio glava vodeće aristokratske familije u Srednjem veku u Francuskoj.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Психо

Ово је још један докуменат написан на основу легенде, јер сви знамо, да је по најновијим открићима, краљ Артур живео у доба, кад су Римљани били на британском тлу.

SERIJE