• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strategija - Beograd za prestonicu kulture

Kandidatura Beograda za Evropsku prestonicu kulture za 2020. godinu biće predata u decembru ove godine u Briselu.

Ekspertski tim koji radi na kandidaturi Beograda za Evropsku prestonicu kulture za 2020. godinu, predstavio je strategiju dugoročnog razvoja kulture grada Beograda.

Strategija je podeljena na deset tematskih celina u koje su integrisane sve umetničke discipline, tradicionalne i savremene.

Vođa ekspertskog tima dr Milena Dragičević Šeši ćrekla je da će 2011. godina biti posvećena mladim umetnicima, dok će 2012. godina biti u znaku digitalne umetnosti i filma.

"2013. godina je zamišljena kao godina baštine, koju svakako ne bi trebalo dočekati bez sređenog Starog sajmišta, 2014. godine fokus će biti na muzici i plesu, a do tog vremena, Beograd bi trebalo da dobije nove koncertne dvorane. Tema 2015. godine biće književnost, a 2016. "Grad po meri deteta", do kada bi trebalo unaprediti dečje manifestacije.

Tokom 2017. godine biće obeleženo 50. godina BITEF-a, a te godine će fokus Strategije biti na pozorištu, 2018. u prvom planu će biti urbanizam i arhitektura, 2019. godine vizuelna i alternativna umetnost, a 2020. godine, kada bi Beograd trebalo da bude Evropska prestonica kulture, svi napori bi trebalo da dođu do punog izražaja.

"Suština kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture nije samo u tome da naš grad bude u centru pažnje te godine, već i da onnapreduje u kulturnom, ekonomskom i socijalnom smislu", rekla je Milena Dragićević Šešić.

(Agencije/MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bg

Valjda će do 2020 da nam prorade muzeji (Narodni i MSU) koji ne rade već godinama....

Ana

Sa srecom nam bilo

SERIJE