• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poklanjamo vam knjige u izdanju Lagune

MONDO i Laguna poklanjaju vam dela srpskih pisaca o aktuelnim temama.

Delimo vam knjige Dušana Veličkovića, Sretena Ugričića i Miomira Petrovića.

Dušan Veličković, "Srbija hardcore"

Šta je značio Miloševićev potpis nažvrljan na parčetu papira? Na koji način se određivala količina stresa za vreme bombardovanja? Kako se slovenački predsednik našao na rukama autora? O čemu je Veličković razgovarao sa Đinđićem u njegovom kabinetu uoči atentata? Kako je sa čuvenim mađarskim piscem Đerđom Konradom čekao saslušanje u policijskoj stanici u Budimpešti?

"Obaranje" pogleda sa Miloševićem u Hagu. Beograd kao pokretni praznik i porok koji se ne može napustiti. O vremenu kretenizma kada je i Sunce bilo naš neprijatelj. O Ćuruviji, tajnoj policiji i 5. oktobru. Zašto je u Srbiji ljubav najvažnija?

"Srbija hardcore" je knjiga koja se neprestano citira u Španiji i Italiji, a evropski kritičari je smatraju brilijantnom, ironičnom, duhovitom, inteligentnom, potresnom.

Sreten Ugričić, "Neznanom junaku"

"Ovaj roman odgovara obavezi da se razmišlja o tome šta je, zapravo, Srbija posle svega što se desilo. Zbog toga je izuzetno važan i izdvaja se za nekoliko kopalja od svega drugog što se kod nas objavljuje, a pretenduje na status literature… Ugričićev jezik je, kao i uvek, besprekoran i pravo uživanje za čitaoca (i pored sve radikalne boli, gotovo očaja, koja je sabijena u tri stotine stranica)… Sasvim je drugo pitanje kako će javnost u Srbiji, koja uporno odbija da misli Srbiju, dočekati jednu ovako beskompromisnu knjigu o Srbiji. I to iz pera upravnika jedne tako važne nacionalne institucije kao što je Narodna biblioteka Srbije!" Branislav Jakovljević

Miomir Petrović, "Libansko leto"

U formi ispovednog romana, ova knjiga predstavlja energično, odlučno, grubo, ponegde čak drastično štivo u kome se spajaju hronične teme pripovedača Miomira Petrovića ("Lisičje ludilo", "Staklena prašina") – fascinacija Orijentom i Bliskim istokom, istorijom, sudar muslimana i hrišćana–maronita, sunovrat pojedinca u tamne prostore bespoštedne introspekcije.

Hašiš, alkohol, žega, tragovi rata i ožiljci svakodnevnih nepravdi, galerija pitoresknih likova, ljubav i erotika, posrnuće ali i vitalnost ljudske nade samo su deo pripovedačkog arsenala koji "Libansko leto" čini beskompromisnom i modernom literaturom.

Ako želite da osvojite neku od ovih knjiga, pošaljite nam email sa svojim imenom, prezimenom i naslovom dela za koji se prijavljujete. Dobitnici će odmah biti obavešteni o načinu preuzimanja nagrada.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE