• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARKO ŽIVIĆ JE SAMO JEDNOM GOVORIO O BOLESTI: Plakao je noću, krio ranu ispod kostima u pozorištu

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Omiljeni glumac Marko Živić vodio je tešku borbu sa rakom jednjaka, a preminuo je od korona virusa. Ovako je govorio o bolesti.

 Marko Živić Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Voljeni domaći glumac Marko Živić napustio nas je u oktobru 2021, nakon borbe sa korona virusom koji je tada kosio po svetu. Marko se godinama ranije izborio sa opakom bolešću, o kojoj je samo jednom govorio.

Marko Živić bio je rođen 4. aprila 1972. godine, i ostaće zapamćen po brojnim ulogama u pozorištu i na televiziji. U emisiji "Preživeli" ispričao je kako mu je otkriven rak jednjaka.

"Imao sam mnogo sreće. Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdominalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut. Oni su bukvalno vodoinstalateri, jer odstranjuju ono što mora da se odstrani i sklapaju ga od onoga šta imaš. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Shvatio sam da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu. Oporavak je bio dosta naporan", rekao je Živić svojevremeno u emisiji na K1 televiziji i opisao povratak na scenu nakon operacije.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

"Bjela, Manda i ja igrali smo predstavu 'Let iznad kukavičijeg gnezda' to je bio moj povratak u BDP, gde je cela sala ustala i aplaudirala. Ja i dalje ispod kostima imam traku zalepljenu, 15 dana sam su me hranili preko infuzije".

Živić je više puta ispričao i kako je odlazio na kliniku da oraspoloži druge pacijente.

"Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći, jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš, jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim".

"Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage", rekao je glumac tokom svog poslednjeg gostovanja u emisiji.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:32
EMOTIVNO NA KOMEMORACIJI MARKU ŽIVIĆU: Kolege se na sceni oprostile od glumca
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/B.Z.J.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE