• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrada JDP-a Srbljanovićevoj i Mijaču

Reditelj Dejan Mijač i dramski pisac Biljana Srbljanović dobitnici su Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) iz Beograda za predstavu "Skakavci", saopštio je upravnik JDP-a Branislav Cvejić.

Branislav Cvejić rekao je na današnjoj svečanosti da je Upravni odbor Jugoslovenskog dramskog pozorišta odlučio da se velika scena tog teatra ubuduće zove Scena "Ljuba Tadić", u znak sećanja na velikog srpskog glumca koji je preminuo krajem prošle godine.

Godišnje nagrade povodom Dana JDP-a dodeljene su i glumcima: Draganu Mićanoviću za naslovnu ulogu u Šekspirovom "Hamletu", u režiji Dušana Jovanovića, zatim Isidori Minić, za ulogu Nadežde u "Skakavcima" i Svetlani Bojković za ulogu Raise Gurmiške u predstavi "Šuma" Aleksandra Ostrovskog, u režiji Egona Savina.

Glumcu Branislavu Lečiću dodeljena je Nagrada za lepotu govora "Branimir Djordjević" za ulogu Klaudija u predstavi "Hamlet".

Priznanje je uručeno i administratorki Ružici Savić "za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Upravnik JDP-a za nastupajući period najavio je tri premijere: "Brod za lutke" Milene Marković, u režiji Slobodana Unkovskog, "Pred penzijom" Tomasa Bernharda, u režiji Dina Mustafića i "Tako je ako vam se tako čini" Luidjija Pirandela, u režiji Dejana Mijača.

Cvejić je podsetio da su u proteklih godinu dana u JDP-u, pored "Skakavaca". "Hamleta" i "Šume", premijerno izvedene još tri
predstave: "Smrt" Vudija Alena, u režiji Marka Manojlovića, "Druga strana" Dejana Dukovskog, u režiji Miloša Lolića i "Dragi tata"
Milene Bogavac, u režiji Borisa Liješevića.

Predstave JDP-a gostovale su na više domaćih i inostranih festivala, medju kojima je i upravo završeno gostovanje na Festivalu "Iberoamerikano" u Bogoti (Kolumbija), gde je ansambl JDP-a nastupio s predstavom "Pseći valcer" Leonida Andrejeva, u režiji Mijača.

Dan JDP-a obeležava se povodom izvodjenja prve predstave na sceni tog teatra, 3. aprila 1948. godine, a reč je o komadu "Kralj Betajnove" Ivana Cankara, u režiji Bojana Stupice.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE