Slušaj vest

Nastavak animiranog filma "U mojoj glavi 2" postao je najuspešniji svih vremena, sa zaradom od 1,46 milijardi dolara širom sveta.

Film je prevazišao prethodne rekorde koje su držali "Frozen II" i "The Super Mario Bros. Movie". Animirani nastavak pokazao se kao hit leta i nakon samo šest nedelja, film je prihodovao impresivnih 1,46 milijardi dolara, uključujući 861 milion dolara internacionalno i 601 milion dolara u SAD-u, izvestili su Deadline i Variety.

Ova priča o emocijama tinejdžerke Rajli, koju je stvorio "Pixar" u saradnji sa "Diznijem", postala je prvi film u 2024. godini koji je prešao granicu od milijardu dolara zarade nakon samo 19 dana prikazivanja.

Youtube/Pixar U mojoj glavi 2

Dok "U mojoj glavi 2" obara rekorde, drugi filmovi nisu bili toliko uspešni

Iako je leto donelo nekoliko blokbastera, 2024. godina je uglavnom obeležena neuspehom na blagajnama. Jedan od najvećih  promašaja bio je spin-off "Spider-Man" filma, "Madame Web", koji je zaradio samo 100,3 miliona dolara širom sveta.

Pandemija je ostavila posledice na bioskope, dok striming platforme postaju sve popularnije za gledanje novih izdanja kod kuće. Među najgorim ostvarenjima je komedija-horor "Lisa Frankenstein", koja je zaradila svega 9,9 miliona dolara.

Pogledajte trejler za "U mojoj glavi 2":

 PROČITAJTE JOŠ: "Emili u Parizu" dobija nastavak: Odluka Netfliksa razbesnela fanove - pogledajte novi trejler

BONUS VIDEO:

Kurir televizija NAPRAVIO JE HIT PRE 20 GODINA NA KOJI SU SVI ODLEPILI! Nenad Ceranić za Kurir televiziju otkrio šta mu se u životu sve promenilo

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ K.B.)