Slušaj vest

Organizatori iz Opštine Zemun obećavaju pet dana neprekidne radosti i uzbuđenja, i to potpuno besplatno. Otvaranje "Zemun festa" će biti svečano i neponovljivo. Veliki trg će 21. avgusta u 20 sati biti domaćin ceremonije koja će, pre nego što započnu filmske projekcije, biti osvežena pesmama i rečima pesnika Marka Miloševića.

Početak prikazivanja filmova zakazan je za 21 čas, kada će posetioci imati priliku da uživaju u filmu "Za danas toliko", uz prisustvo filmske ekipe i režisera Marka Đorđevića. Ovaj film je već osvojio publiku i postao jedan od najvažnijih domaćih naslova.

Muzički deo festivala dolazi sa velikim ritmovima i zvukovima na Zemunskom keju. 22. avgusta, energija će biti u punom cvatu uz nastup grupe S. A. R. S, dok će legendarni Nervozni poštar zakucati srce festivala 23. avgusta.

24. avgusta, bend Ničim izazvan će začiniti obalu Dunava, a sve se završava nezaboravnim nastupom Nevernih beba 25. avgusta. Filmofili će imati priliku da uživaju u selekciji vrhunskih studentskih filmova na Magistratskom trgu. Ovaj deo festivala donosi sve što treba pravim ljubiteljima filmske umetnosti.

A za ljubitelje jedinstvenih ukusa i kreativnih stvaralaca, "Strit market" će se prostirati sa više od stotinu izlagača. Prepustite se novim mirisima, ukusima i otkrijte umetničke radove mladih talenata i zanatlija koji se ovde predstavljaju.

Za najmlađe, tu je posebna zona puna igre, zabave i kreativnih aktivnosti, jer "Zemun fest" nije samo festival, već i mesto gde svaki član porodice može pronaći svoje mesto pod suncem. Podršku ovom festivalu pružaju Gradska opština Zemun, Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda, Kancelarija za mlade Grada Beograda, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo kulture i Ministarstvo prosvete.

Ne propustite priliku da uživate u čarima Zemuna dok je najlepši i najuzbudljiviji!

Bonus video:

MONDO Mirka Vasiljevic o Festivalu filmskog scenarija u Vrnjackoj Banji

(MONDO/Anja Konstantinović)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!