Slušaj vest

Predsednici tročlanog žirija Danici Maksimović uručeni su ključevi Niša čime su 59. Filmski susreti u Nišu otvoreni. Veliki broj poznatih došao je na festival, među njima su bili Aleksandar Srećković Kubura, Andrija Milošević koji je bio umetnički direktor, Mima Karadžić i mnogi drugi.

Nakon spektakularnog dolaska glumaca na motorima, publika je imala prilike da gleda i još jedan spektakl koji im je priredio glumac i voditelj Milan Kalinić koji se popeo na zidine bedema Niške tvrđave odnosno Letnje pozornice i mahajući zastavom, simbolično pokazao da su grad u narednih nedelju dana "zauzeli" glumci.

Uz zidine se popeo u stilu Džejmsa Bonda, publika je ovo ispratila gromkim aplauzom, a onda su glumci, uz vatromet, izašli na scenu. Milan je, uz muziku iz filmova o agentu 007, priredio šou, dok su na njega "pucali" sa zidina.

Pročitajte još: "DECU DRESIRAŠ KAD SU MALI" - Milan Kalinić o vaspitanju: "Udariti je fenomenalno! Srbima treba sve da se objasni"

"Čekajte, Nišlije, čekajte, festival ne može da bude otvoren dok se ne zaviori zastava na Tvrđavi. I ja vam obećavam da ću to učiniti", rekao je Kalinić, a kako je izgledao šou koji je priredio pogledajte u videu ispod:

Kurir Kalinić se popeo na Tvrđavu i "zauzeo" Niš

Priznanje koje se dodeljuje za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu posthumno je dodeljeno Žarku Lauševiću. Nagradu Udruženja filmskih glumaca Aniti Laušević uručio je Petar Benčina. Druga nagrada uručena je Svetozaru Cvetkoviću, a predao mu je Rastko Janković, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije.

Žarko Laušević burmom krio ožiljke, gasili mu cigarete na šaci
Youtube/ Cmc Nadlanu 

Bonus video:

Kurir TV REALNA PRIČA - MILAN KALINIĆ - 08.04.2023

(MONDO/Anja Konstantinović)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!