• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći izdavači na sajmu u Kvebeku

Više od 30 izdavačkih kuća iz SCG, od 19. do 23. aprila u Kvebeku, predstaviće gotovo 300 naslova, medju kojima su dela klasika srpske književnosti 20. veka: Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Milorada Pavića, Danila Kiša, Aleksandra Tišme i drugih autora, saopšteno je iz Udruženja izdavača i knjižara SCG.

Izdavači iz Srbije i Crne Gore učestvovaće od 19. do 23. aprila na Sajmu knjiga u Kvebeku (Kanada), pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, Beogradskog sajma i Udruženja izdavača i knjižara SCG.

Više od 30 izdavačkih kuća iz SCG predstaviće gotovo 300 naslova, medju kojima su dela klasika srpske književnosti 20. veka: Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Milorada Pavića, Danila Kiša, Aleksandra Tišme i drugih autora, saopšteno je iz Udruženja izdavača i knjižara SCG.

Kanadskim čitaocima biće predstavljena i dela savremenih srpskih autora, kao što su Svetislav Basara, Dragan Velikić, Radoslav Petković, Goran Petrović, Dušan Kovačević i Biljana Srbljanović.

Srpsku delegaciju na Sajmu u Kvebeku predstavljaće pisci David Albahari i Vladimir Tasić, koji inače žive u Kanadi, kao i Dušan Petričić, koji je posle Jugoslavije i u Kanadi stekao zavidnu reputaciju u likovnoj i grafičkoj umetnosti, navodi se u saopštenju.

U poslednjih pet godina na srpski jezik je prevedeno 70 kanadskih naslova, a poseban podsticaj medjunarodnoj saradnji bio je nastup Kanade na Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu 2003. godine, kada je bila počasni gost te manifestacije.

Nakon prošlogodišnjeg potpisivanja Protokola o saradnji Kvebeškog i Beogradskog sajma, očekuje se da će ovogodišnji susreti, pored prezentacije srpskog izdavaštva, doprineti i podstaći brojnije učešće kanadskih autora i izdavača na oktobarskom sajmu knjiga u Beogradu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE