• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodeljene nagrade grada Beograda

Pisac David Albahari, režiser Egon Savin, umetnik Era Milivojević, vaterpolista Aleksandar Šapić, akademik Sima Ćirković samo su neke od javnih ličnosti koje su dobile Nagradu grada Beograda za 2005. godinu.

Pisac David Albahari, režiser Egon Savin, umetnik Era Milivojević, vaterpolista Aleksandar Šapić, akademik Sima Ćirković samo su neke od javnih ličnosti koje su dobile Nagradu grada Beograda za 2005. godinu.

Albahari je nagradjen za roman "Pijavice", Savin za režiju predstave "Smrtonosne motoristike", zatim Goran Radovanović za dokumentarni film "Pileći izbori", a Slobodan Era Milivojević za izložbu
"Gradovi, razglednice u boji".

Šapić je dobio nagradu za sport za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Montrealu, kao i za titulu najboljeg strelca i igrača na tom takmičenju.

Vlastimir Trajković je nagradjen za muzičko delo "Pet pesama Stefana Malmea", akademik Sima Ćirković za naučni rad "Srbi medju evropskim narodima", kao i Aleksandar Spasić za naučno delo "Fino dispergovane čestice: mikro-nano i ato inženjerstvo".

Za pronalazaštvo nagradjeni su profesori Mašinskog fakulteta u Beogradu Miloš Glavonjić i Dragan Milutinović, kao i Vladimir Kvrgić, Zoran Višnjić i Zoran Dimić iz kompanije "Lola sistem".

Glavni urednik dnevnika "Blic" Veselin Simonović i autorke radio emisije "Peščanik" Svetlana Lukić i Svetlana Vuković-Mesarović dobili su nagradu za oblast novinarstva.

Grupa autora koja je napisala udžbenik "Histologija" dobila je gradsku nagradu u oblasti medicine.
Za arhitekturu nagradu je dobio Srboljub Rogan, za obrazovanje - Radmila Laban, direktorka škole za učenika oštećenog vida "Veljko Radmanović" i rukovodilac projekta "Audio biblioteka za slepu i slabovidu decu".

Dobitnici nagrada za stvaralaštvo mladih u 2005. godini su magistar astrofizike Bojan Arbutina, u oblasti nauka, i Miljana Vuksanović, u oblasti umetnosti.

Vatrogasac Ivan Arsić i dobrovoljno vatrogasno društvo "Savski venac" dobitnici su gradskih nagrada "Svetislav Stojanović".

Dani Beograda su počeli u nedelju i obeležavaće se do 19. aprila kroz bogat kulturno-umetnički program. Njima se obeležavaju dva istorijska dogadjaja: prvo pominjanje imena Beograda kao i turska predaja ključeva grada Knezu Mihailu.

Ovogodišnja proslava poklapa se sa obeležavanjem 200-godišnjice oslobadjanja Beograda u Prvom srpskom ustanku, posle 346 godina turske okupacije.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE