• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodeljene Pulicerove nagrade

Listovi "Tajms-Pikajun" iz Nju Orleansa i "San Herald" iz Biloksija, Misisipi, dobitnici su ovogodišnje Pulicerove nagrade za javnu službu, zbog svog pokrivanja uragana Katrina iako su njihove prostorije i osoblje bili žestoko pogodjeni olujom, prenele su agencije.

Pulicerova nagrada, najviša nagrada za novinarstvo u SAD, dodeljena je listu "Tajms-Pikajunu" zbog "herojskog, višestranog pokrivanja uragana Katrina i njegovih posledica i izvanredne upotrebe izvora lista u korist poplavljenog grada", navodi se u saopštenju odbora za Pulicerovu nagradu.

List, čije su kancelarije poplavljene u naletu uragana a veliki broj zaposlenih je morao da se evakuiše, dobio je i nagradu za hitno izveštavanje o Katrini.

Pulicerova nagrada za udarnu fotografiju dodeljena je osoblju "Dalas morning njuza", za njihovu fotorgafiju koja "opisuje haos i bol"
uragana.

Pulicerova nagrada za javnu službu dodeljuje se u vidu zlatne medalje, dok su ostale nagrade novčane - od 10.000 dolara. Nagrade su dodeljene na univerzitetu Kolumbija.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE