• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đinđiću u čast u Beogradskoj filharmoniji

U petak, 11. marta Filharmonija će održati koncert kojim će obeležiti godišnjicu ubistva premijera Srbije dr Zorana Đinđića.

Koncert će biti održan u okviru siklusa "Zima", a beogradski debi imaće dirigent Vladimir Kulenović.

Na svom prvom nastupu u Beogradu, Kulenović će dirigovati dela od baroka do dvadesetog veka: Kanon, Johana Pahelbela, Mocartovu Simfoniju br. 40, Pavanu za umrlu infantkinju Morisa Ravela i baletsku svitu Žar ptica Igora Stravinskog.

Kulenović je dobitnik stipendije Bruno Valter i kao jedan od trojice posdtiplomaca primljen je na Džulijard, gde je pod mentorstvom šefa-dirigenta Njujorške filharmonije Alana Gilberta postavio temelje za karijeru koju munjevitom brzinom gradi u Americi, Evropi i Aziji.

Kulenović (30), koji se usavršavao kod Kurta Mazura, Majkla Tilson Tomasa i Leonarda Slatkina, nedavno je imenovan za asistenta-dirigenta Simfonijskog orkestra i Opere Države Juta u Solt-Lejk Sitiju, gde će kroz nekoliko sledećih sezona dirigovati više od stotinu koncerata godišnje.

Kao gost-dirigent nastupao je sa orkestrima u Kanadi, SAD i Evropi, ansamblima muzičkih festivala u Verbijeu, Aspenu, Mocarteuma u Salcburgu i sa nekim od najprestižnijih akademskih orkestara u SAD - dirigovao je u Linkoln centru orkestrima Džulijarda i njujorške Menhetn škole.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PudL

Aman vise! Ko to vise potencira??? Meni je zalije svih ljudi koji su ubijeni,zapaljeni ili uspeli da izvuku zive glave iz sto kakavih ratova! Srbijo imas pametnija posla!

SERIJE