• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvaranje scene "Bata Stojković" na Zvezdari

Velikanu srpskog glumišta, upravo onako kako je svojom blistavom karijerom i glumom zaslužio,odata je počast, tako što je jedna pozorišna scena ponela njegovo ime.

Scena će biti otvorena premijerom predstave Dušana Kovačevića, "Život u tesnim cipelama".

Renovirana velika scena Zvezdara teatra od danas će nositi ime velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovicha (1934 - 2002), koji je dve decenije svog rada vezao za to pozorište i u njemu odigrao 1.102 predstave.

Zvezdara teatar je objavio publikaciju "Danilo Bata Stojković,"reči, priče, sećanja", u kojoj o izuzetnom glumcu i čoveku svedoče njegove kolege i prijatelji.

Uz Stojkovićeve fotografije, knjigu otvara tekst upravnika Zvezdara teatra, dramskog pisca i reditelja Dušana Kovačevića pod naslovom "Bata, vlasnik glume".

"Bata spada među glumce koji na ovom podneblju završavaju jednu epohu. On je među najvećima u periodu klasične glume, a pod tim 'klasično' podrazumevam stari, dostojanstveni odnos prema tom poslu. On je jedna mašina koja sagoreva emocije", opisao je Kovačević glumca koji je igrao u njegovim komadima "Profesionalac", "Urnebesna tragedija", "Klaustrofobična komedija", "Balkanski špijun", "Lari Tompson - tragedija jedne mladosti"...i mnoge druge.

"Raditi sa Batom bila je čast, sreća i muka, ali je rezultat uvek bio značajan. Danilo je bio veliki glumac, on je uvek u predstavama teglio i trebalo ga je stizati", izjavila je dramska umetnica Mira Banjac.

"Danas se u pozorištu ne mogu naći glumci koji sa tolikom snagom glume kao što je to činio ovaj veliki glumac, složile su se kolege.

Stojković je poslednju predstavu, i to "Profesionalca", odigrao u Zvezdara teatru 13. februara 2002. a preminuo je 16. marta iste godine.

Novo ime scene biće ozvaničeno uoči premijere, skromnom svečanošću koju će obeležiti sećanje na rad i kreacije slavnog glumca, a foaje će krasiti fotografije iz njegovih predstava.



(Tanjug/MONDO)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

davar

Naš najbolji glumac svih vremena. Počivaj u miru.

SERIJE