• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd u znaku poezije

Beograd će od sutra do 22. marta biti u znaku poezije pošto će se deseti put uključiti u obeležavanje Svetskog dana poezije koji se obeležava 21.marta

Kulturni centar Beograda, koji je pre deset godina bio inicijator odazivanja pozivu UNESCO-a "da se promoviše čitanje, pisanje, objavljivanje i učenje poezije u čitavom svetu, kao i podsticanje nacionalnih, regionalnih i internacionalnih poetskih pokreta", pripremio je program pod nazivom " Stop, pesma ujeda".

U njemu će učestvovati pesnici gosti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije, iz Izraela i Amerike.

Manifestacija prema konceptu pesnikinje Ana Ristović odvija se pod pokroviteljstvom grada Beograda i uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Manifestacija je podeljena u tri programske celine.

U okviru prvog segmenta biće održano nekoliko pesničkih čitanja, a prilikom otvaranja, pesnici, prevodioci, muzičari, slikari, glumci i druge ličnosti iz javnog života čitaće i govoriće omiljene pesme svojih pesnika.

Druga programska celina nazvana "Pokrenti most" predvidja pesnička čitanja na javnim mestima.

Treći deo programa "U oba smera" predstaviće one pesnike koji se oprobavaju i ostvaruju u različitim vrstama umetničkog izraza, uspešno spajaju poeziju i druge umetnosti.

Manifestacija sutra počinje ispred KCB u 18 časova skupom onih koji su spremni da čitaju sopstvenu poeziju i govore stihove omiljenih pesnika.

U ponedeljak, 21. marta, u podne sa tramvajske stanica kod Kalemegdana u podne kreće "Tramvaj zvani Dvojka:" u kome pesnici govore svoju poeziju.

Tokom sva tri dana održavanja manifestacije u KCB biće postavljena video-instalacija " Lica poezije " i kompjuter preko kojeg će posetioci moći da čitaju poeziju on-lajn.


(Tanjug/MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE