• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Kapor

Objavljen zbornik tekstova o čuvenom piscu Momi Kaporu, koji su stvarali njegovi najbliži prijatelji, saradnici i poštovaoci, nakon njegove smrti.

Sinoć je Klubu književnika predstavljena knjiga "Legenda Kapor", koju je upriličila njegova udovica, a koja sadrži 55 tekstova poznatih knjževnika, glumaca, novinara, muzičara, i pre svega prijatelja čuvenog pisca.

Neka od najznačajnijih imema iz kulturnog i intelektualnog života odazvala su se pozivu udovice pokojnog pisca Mome Kapora, Ljiljane Kapor, da napišu nešto o njemu, njegovom životu, radu, prijateljstvima i doživljajima...

Među autorima su akademik Dobrica Ćosić,Matija Bećković, zatim Arsen Dedić, Ljubivoje Ršumović, Jovan Ćirilov, Mirjana Bobić Mojsilović, i mnogi drugi.

Isključivo za ovu priliku, iz Zagreba je doputovao knjževni kritičar Igor Mandić, koji je prvi, svojevremeno pohvalio Kaporove "Beleške jedne Ane".

Dobrica Ćosić je podsetio prisutne na period kada je Kapor osporavan i karakterisan kao pisac "lakog " žanra, i kako je tada ustao u njegovu odbranu sa rečima da deli pisce samo na one dosadne i one zabavne, a Kapor je svakako pripadao ovoj drugoj kategoriji.

"On je bio jedan od retkih pisaca koji je mogao da privuče i ono malo preostalih čitalaca", naglasio je Ćosić.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dice

Omiljeni pisac, zaista sam uzivao kad god sam ga citao, Ada je ostavila najveci utisak na mene. A covek je slikar. Rekao je sam za sebe da je bolji slikar nego pisac. Kakve li su mu tek slike. Secam se, do sada sam samo dva puta isao negde avionom. I znate onaj casopis u jatovim avionima, uzmem da ga prelistavam, sve gluposti, al naletim da njegovu kolumnu i odusevim se . Znam da mi je nabacio osmeh na lice. Stvarno prepoznatljiv stil pisanja.

SERIJE