• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Otac na službenom putu" u Ateljeu 212

Predstava "Otac na službenom putu", po tekstu scenariste istoimenog filma Abdulaha Sidrana, biće premijerno izvedena 27. marta u Ateljeu 212, u režiji gosta iz Zagreba Olivera Frljića.

Ovaj komad je deo sezone Ateljea nazvane "Next Yu". Sidran je jedan od najznačajnijih autora eks-jugoslovenske pozorišne i filmske umetnosti i nekadašnji saradnik reditelja Emira Kusturice.

U Ateljeu ističu da predstava nije rađena kao pokušaj pozorišne adaptacije filma, jer pozorište ima svoj jezik i u ovoj predstavi je to jasno od prve minute.

Radnja komada događa se posle rezolucije Informbiroa i oslikava svu kompleksnost tog političkog trenutka. Priča o jednoj sarajevskoj porodici u ranim 50-im godinama 20. veka, u vreme sukoba Tita i Staljina, postavljena je kao sećanje dečaka Dina, čiji otac u inforbiroovskim previranjima završava u zatvoru.

Kuriozitet je da dečaka igra doajen srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković. Celo razdoblje je prikazano iz vizure čoveka koji nam iz današnjeg vremena govori o tim događajima.

U glumačkom ansamblu su Hana Selimović, Branislav Trifunović, Feđa Stojanović, Ivan Jevtović, Aleksandra Janković, Nikola Jovanović, Tanja Petrović, Aljoša Vučković, Danica Maksimović, Miodrag Krstović, Erol Kadić i drugi.

(MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar

Gledao sam sinoc predpremijeru i utisak o predstavi je da je FENOMENALNA. Sve cestitke reditelju i odlicnoj glumackoj ekipi u kojoj ne mogu nikoga posebno da izdvojim u kvalitetu izvodjenja jer svi su, svako na svoj nacin, bili vise nego odlicni.Sam projekat je toliko smeo pa svaka cast na hrabrosti da se kao takav i realizuje.Odlicno je ideja autora da Dina igra gdin.Stojiljkovic koji je, mislim, ovaj put prevazisao samog sebe.Odlicni su bili sinoc i klinci koji su igrali Jozu i Masu cestitam.

Jelena

Игра и Јелена Благојевић, малена велика будућа звезда! Тек ће се о њој говорити!!!

SERIJE