• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Pozovi M radi užitka” u Zvezdara teatru

Na sceni Zvezdara teatra 9. aprila biće premijerno izvedena predstava Mirjane Bobić Mojsilović provokativnog naslova "Pozovi M radi užitka".

Autorka u ovom projektu potpisuje i režiju, kao i izbor muzike u predstavi.

Glavnu ulogu tumači Snežana Savić, a u predstavi igraju i Katarina Žutić i Ivan Jeftović.

Kako je najavio PR tim predstave, ovaj komad je "priča o kurvanju, o nama danas i ovde, o našim životima koji su imitacije onoga o čemu smo sanjali, o nevidljivim rukama koje kroje našu nesreću i o našem batrganju da preživimo".

Komad pod nazivom "Imitacija života" štampan je u zborniku "Savremena srpska drama" i prvi put izveden još 2003. godine.

Povodom ponovnog postavljanja na scenu, autorka napominje da se u prvoj verziji predstava malo igrala, a što je važnije, ispostavilo se da je danas daleko istinitija, aktuelnija i potresnija nego onda.

"Ništa nije ispalo kako smo se nadali, svi živimo mnogo lošije, izgubili smo nadu, pa je utoliko ova priča bolnija danas nego ikad", dodala je autorka.

U tragikomičnoj priči o umetnicima u tranziciji, likovi su dve glumice i jedan pisac koji se snalaze kako znaju i umeju u vreme sunovrata svih vrednosti.

Zbog promašenih života, izgubljene nade i zalutalih ideala i srozanih vrednosti, predstava u svojoj najavi kaže:"Ali snovi su jedno, a stvarnost je sasvim drugo. Zato svi lažu".


(Beta/MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE