• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Izgnanici" u Teatru "Bojan Stupica"

Premijera predstave "Izgnanici" Džemsa Džojsa, u režiji Bojana Đorđeva, biće izvedena 7. aprila na sceni Teatra "Bojan Stupica".

Uloge igraju Goran Jevtić, Sena Đorović, Nikola Vujović i Nataša Marković. Scenograf je Siniša Ilić, kostimograf Maja Mirković.

Ova drama prikazuje kompleksni četvorougao - dva muškarca i dve žene koji su povezani prijateljstvom, erotskom privlačnošću, brakom i rodbinskim vezama, čiji su odnosi i pogledi na svet neprihvatljivi za puritansku, patrijarhalnu i represivnu sredinu.

Prema najavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta, predstava se priprema u okviru neformalnog ciklusa preispitavanja korena moderne.

Drama "Izgnanici" u tematskom smislu zauzima ključno mesto u Džojsovom opusu, jer poslednju pripovetku iz zbirke "Dablinci" spaja sa "Uliksom". "Izgnanici" se bave pričom o ljubomori, koja je započela u pripoveci "Mrtvi", a majstorski obrađena u "Uliksu", tako da se mogu smatrati i nekom vrstom skice za Džojsov najpoznatiji roman.

Kao i većina njegovih dela i ovaj komad ima svoj izvor u Džojsovom životu i njegovom burnom i nekonvencionalnom odnosu sa Norom Barnakl.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE