• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba radova Endija Vorhola u Novom Sadu

Direktor Centra za vizuelnu kulturu "Zlatno oko" Sava Stepanov najavio je da će taj centar, u saradnji s galerijom "Bel Art", organizovati veliku izložbu radova Endija Vorhola (1928-1987), jednog od najuticajnijih umetnika 20. veka.

Prema njegovim rečima, izložba, koja će trajati od 25. aprila do 15. maja, rezultat je višegodišnje saradnje Centra za vizuelnu kulturu "Zlatno oko" i "Muzeja moderne umetnosti Endija Vorhola" u Medzilaborcu u Slovačkoj, zavičajnom mestu njegovih roditelja, osnovanom 1991. godine.

"Biće izloženo oko 70 radova i glavna izložba će biti u muzeju Vojvodjanske banke koji ćemo tom prilikom posebno urediti", rekao je Stepanov.

U galeriji "Zlatno oko" biće postavljena izložba "Cveće", jer je to mapa grafika na tu temu, a uz ove dve biće priredjena i izložba mejl art radova na temu Vorhol, u galeriji "Bel art".

U Muzeju Vojvodine biće predstavljena izložba, nazvana "Jedna reminiscencija Vorhol", a na maloj izložbi u NS centru biće predstavljen projekat "Medzilaborc kao Vorhol", najavio je Stepanov.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE