• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odavde do večnosti" bez cenzure!

Roman "Odavde do večnosti", po kojem je snimljen istoimeni kultni film sa Deborom Ker i Bertom Lankasterom, biće objavljen posle 60 godina, u digitalnom izdanju i sadržaće psovke i scene homoseksualnog seksa koje je autor Džejms Džouns bio primoran da izbaci iz rukopisa pre nego što je otišao u štampu.

Kako prenosi BBC, piščevi nasledinici postigli su dogovor sa izdavačkom kućom "Oupen roud" da se objavi novo izdanje sa dve scene gej sadržaja.

Necenzurisana verzija Džounsovog romana o američkim vojnicima, stacioniranim na Havajima neposredno uoči napada na Perl Harbor, biće dostupna od 10. maja.

Ona će sadržati scenu u kojoj vojnik Andjelo Mađo (kojeg u filmu igra Frenk Sinatra) priznaje da je dobio novac za oralni seks sa muškarcem.

Tekst novog izdanja sadržaće i scenu u kojoj je opisana istraga povodom homoseksualnih aktivnosti u vojsci, kao i brojne psovke koje je prvobitni izdavač smatrao neprikladnim i zahtevao da budu izbačene.

Džouns, koji je služio vojsku na Havajima pre izbijanja Drugog svetskog rata i borio se u bici kod Gvadalkanala, u početku je odbijao da cenzuriše svoj roman.

"Stvari koje sada budemo izbacili pojaviće se za pet ili 10 godina u nekoj drugoj knjizi, a mi ćemo se pitati zašto smo mislili da ne možemo da ih ostavimo.

Pisanje mora da se razvija u pravcu što veće iskrenosti", napisao je tada svom izdavaču Džouns.

Na kraju je, ipak, pristao da izbaci "odredjen broj" psovki, izjavila je njegova kćerka Kajli "Njujork tajmsu".

Roman je objavljen 1951, a dve godine kasnije je po njemu snimljen holivudski klasik, poznat po sceni poljupca na plaži, koja je u to vreme šokirala javnost.


(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE