• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Milenković na Kolarcu

Poznati violinista održaće u ponedeljak, 18. aprila solistički koncert napisan specijalno za njega, saopštio je organizator "Koncerton".

Milenković će nastupiti kao solista u koncertu koji je njegov kolega Rudolf Haken napisao specijalno za njega i za ovu priliku, ali i kao koncertmajstor kamernog ansambla Camerata Academica iz Novog Sada.

Na koncertu će biti izvedena dela klasične muzike ali i dela koja će biti prvi put izvedena u Beogradu i koja su pisana u stilu tanga i drugih kompozicija nešto popularnijeg žanra.

Umetnik na violi Rudolf Haken, čija su autorska specifičnost kompozicije u širokom varijetetu stilova, napisao je specijalno za Milenkovića, "Koncert za violinu, gudački orkestar i udaraljke".

"Koncert je inspirisan Stefanovom spektakularnom virtuoznošću i našim prijateljstvom koje se razvilo u godinama našeg pedagoškog rada kao kolega na Univerzitetu u Ilionoisu", naveo je Haken.

On je dodao da je globalno strukturalno rešenje koncerta preuzeto od oblika barokne crkvene sonate, ali da se u drugom stavu prelazi u moderniji, bučni skerco.

"Treći stav zasniva se na silaznoj melanholičnijoj temi koju solista bogato ukrašava, a harmonski, ovaj deo zvuči renesansno. Finale je pasakalja sa sedam varijacija. Džez i rok elementi dovode do dramatičnog završetka", naveo je Haken.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE