• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kritički osvrt na kulturu u ex-YU

U Beogradu će danas biti promovisana publikacija o kritičkoj umetnosti u Beogradu, Ljubljani, Skoplju i Zagrebu od 1990. do 2010. godine.

Promocija će biti održana u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" u Beogradu u 19 časova.

Dvogodišnji regionalni projekat pokrenuo je portal za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org iz Srbije u saradnji s portalom Artservis.org (Centar za savremenu umetnost - SCCA Ljubljana) iz Slovenije, ForumomSkopje iz Makedonije i portalom Kulturpunkt.hr (Savez udruga Klubtura i Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva) iz Hrvatske, uz podršku Evropske kulturne fondacije (ECF) i nacionalnih/lokalnih institucija i donatora.

Publikacija "From Consideration to Commitment: Art in Critical Confrontation to Society (Belgrade, Ljubljana, Skopje, Zagreb: 1990-2010)"sagledava kritičke, istraživačke i prema savremenom civilizacijskom trenutku orijentisane prakse savremene likovne umetnosti koje od 1990-ih godina do danas deluju u kontekstu nezavisne kulturne scene, ali su prisutne i u institucionalnom okviru u Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Autori kroz četiri bloka - "Sve je povezano" (Hrvatska), "Zatvoreni krug" (Srbija), "Isti prostor - drugo vreme" (Slovenija) i "Mogućnosti kritičke umetnosti" (Makedonija), iscrtavaju političke, društvene, ekonomske i kulturne promene lokalnih konteksta.

Publikacija će biti dostupna u elektronskom obliku na sajtu projekta LTCA http://talkingcriticarts.wordpress.com, u želji autora projekta da podstaknu dalje prikupljanje i vrednovanje umetničkog i kulturnog delovanja u poslednjih 20 godina.

(Seecult.org/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE