• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinju Dani Beograda

Manifestacija Dani Beograda, kojom se obeležavaju značajni datumi u istoriji grada, trajaće do 19. aprila na više lokacija.

Tokom četiri dana, publika će moći da obiđe zanimljive izložbe, odsluša koncerte uključujući i autorski koncert Zorana Erića kao i međunarodni festival harfe, ali i da učestvuje na Beogradskom Maratonu - jednom od centralnih programa manifestacije.

Dani Beograda se sa različitim kulturnim, sportskim i turističkim programima obeležavaju od 2002. godine, u znak sećanja na dva značajna datuma u istoriji grada, rekla je ranije pomoćnica gradonačelnika Tatjana Pašić najavljujući manifestaciju.

"Slovensko ime Beograd prvi put je pomenuto 16. aprila 878. godine u pismu pape Jovana VIII bugarskom knezu Borisu, dok je 19. aprila 1867. godine poslednji turski komandant Ali Riza-paša simbolično predao ključeve grada Knezu Mihailu na Kalemegdanu čime je, posle gotovo trovekovne okupacije, Beograd ponovo postao srpski grad", objasnila je ona.

U okviru manifestacije juče su dodeljene Nagrade Beograda najzaslužnijim sugrađanima, a uručenje će biti organizovano 19. aprila.

Zbog krize i skromnih finansijskih mogućnosti organizatori su ove godine odlučili da pruže šansu mladim talentima da se predstave, ali su naveli da su svi programi besplatni.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE