• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sve o mojoj majci" premijerno u BDP-u

Predstava "Sve o mojoj majci", pozorišna adaptacija scenarija za istoimeni kultni film španskog reditelja Pedra Almodovara, biće premijerno izvedena 26. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu.

Rediteljka predstave Đurdja Tešić rekla je danas na konferenciji za novinare u BDP-u da je reč o dirljivoj i humanoj melodrami s elementima komedije u čijem je središtu priča o prevazilaženju
jednog od najtežih bolova - bola zbog gubitka deteta.

Predstava je rađena prema scenskoj adaptaciji Semjuela Adamsona koja je prvi put izvedena 2007. u londonskom Old Viku, u režiji Toma Kernsa, a po narudžbini umetničkog direktora tog teatra Kevina
Spejsija.

"Sve o mojoj majci" nije, kako je naglasila rediteljka, rimejk Almodovarovog filma, već predstava u kojoj se iznova podseća na lepotu životne strasti, prijateljstva i ljubavi.

Glavna junakinja u pokušaju da nađe oca svog nedavno preminulog sina suočava se s gresima i promašajima sopstvene mladosti. Usput se susreće s nizom neobičnih, tipično almodovarovskih likova, prostitutkom-transvestitom, trudnom opaticom, glumicom lezbijkom , koji joj pomažu da se izbori s bolom zbog gubitka sina.

"Naša predstava nastala je iz želje da prerastemo sopstvene gubitke, nezrelosti i predrasude i da se podsetimo one najdublje i najsnažnije lepote - lepote ljudskosti", izjavila je rediteljka.

Ansambl predstave čine: Paulina Manov, Stojan Đorđević, Ljubinka, Klarić, Ivana Nikolić, Danijel Sič, Anja Alač, Vesna Čipčić , Vladan Milić, Petar Benčina, Lako Nikolić, Andrea Forca, Dragiša Milojković i drugi.

(Beta/MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE