• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"R-evolucija" u galeriji "Zvono"

U beogradskoj galeriji "Zvono" u utorak će biti otvorena izložba Uglješe Vrcelja "R-evolucija" pod sloganom "Jednostavno, sve je u ideji".

Ovo izložbom koja će biti otvorena do 14. maja umetnik daje svoje viđenje današnjeg sveta, kada tehnološka dostignuća menjaju, ne samo prirodu medija, već i samu umetnost.

Stvarajući umetnička dela i multimedijalne instalacije, Vrcelj je spojio talenat, iskustvo u dizajnu i marketingu sa formalnim obrazovanjem mašinskog inženjera.

Zato je njegovo stvaralaštvo ukrštanje stvarnog i nestvarnog, prirodnog i dizajniranog, svojevrsno dopunjavanje stvarnosti na koje umetnik svojim delima poziva i sve one koji će ih videti.

Iskazujući svoje viđenje umetnosti 21. veka, Vrcelj koristi i najnovijia tehnička dostignuća videokamere, mobilne telefone i druge "stvarčice" bez kojih današnje vreme nije više moguće zamisliti.

"Zaboravili smo ko su važne ličnosti koje su nas zadužile svojim delima. Najčešće ne znamo ko su zapravo ljudi na spomenicima pored kojih svakodnevno prolazimo", izjavio je Vrcelj

"Nadam se da će radovi koji čine ovu izložbu podstaći na razmišljanje o svemu tome i inspirisati posetioce na nove ideje, a one su oduvek bile osnova svake revolucije", ističe Vrcelj dajući ujedno odgovor na pitanje zašto izložba nosi naziv "R-evolucija".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE