• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd dobija prestižnu baletsku školu

Departman Baletske škole Akadamije Teatra milanske Skale počinje sa radom u septembru, a audicije počinju već u junu.

U saradnji Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i Akademije Teatra milanske Skale, u Beogradu će početi sa radom departman najprestižnije institucije za edukaciju igrača. Osnovana 1813, danas je ova osmogodišnja baletska škola u Milanu prava savremena fabrika najboljih igrača, koji nose repertoar evropskih i svetskih baletskih i plesnih kompanija.

Drugi krug audicija u Beogradu, planiran je za 11. i 12. juni, i to za decu od pet do osam godina starosti (pripremna odeljenja) i za decu od devet do 12 godina starosti (prvi razredi baletske škole). Audicije će voditi direktor Baletske škole Akademije Teatra milanske Skale, Frederik Olivieri, a za sve informacije možete se javiti na 060 35 00 505 ili 060 35 00 501.

Najveće zvezde ove škole su zasigurno imena koja se smatraju istorijom klasične igre, poput Karle Frači, Lučiane Savinjano, Lilijane Kozi, do danas, kada generacija Roberta Bolea, Masima Murua, Marte Romanje ili Đilde Đelati predstavlja rezultat odgovornog rukovođenja, velike pažnje i dugotrajnog usavršavanja mladih baletskih talenata.

Školu od 2006 godine vodi jedan od najboljih pedagoga klasičnog baleta današnjice, maestro Frederik Olivieri, dok izuzetni pedagozi, sa impozantnom plesnom biografijom, predaju klasično akademsku igru i predmete poput repertoara, istorije igre, scenskih i duetnih igara, kostima, scenografije...

Susret sa savremenim repertoarom, podrazumeva direktan kontakt sa koreografima koji danas suvereno vladaju svetskom plesnom produkcijom, poput Jiržija Kilijana, Matsa Eka, Angelina Preljokaža, Nača Duata, Johana Ingera i mnogih drugih.

(MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maky

najzad nesto lepo i kod nas

Realan

Dzaba nama sve kad se tepisi tresu kroz balkone i to preko puta Skupstine. Kakav balet, ej Sumadijo!

SERIJE