• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikoli Vujičiću nagrada "Đura Jakšić"

Književnik iz Beograda Nikola Vujičić dobio je godišnju nagradu za poeziju "Đura Jakšić" za zbirku pesama "Dokle pogled dopire", u izdanju Srpskog književnog društva "Prosvjeta" iz Zagreba.

Žiri, u kojem su Vladimir Kopicl, Gojko Božović i Srđan Srdić, istakao je da je u konkurenciji za to prestižno priznanje bilo više od 40 knjiga, što je "dokaz tome da zavidan broj srpskih izdavača danas poklanja pažnju savremenoj poeziji".

Nagrada će laureatu biti uručena na predstojećim 50. "Liparskim večerima", tradicionalnoj manifestaciji posvećenoj nešem velikom pesniku i slikaru Đuri Jakšiću, koja će u Srpskoj Crnji biti održana od 17. do 26. juna.

Desetodnevne programe jubilarnih "Liparskih večeri - Dana Đure Jakšića" predstavila je vršilac dužnosti direktora biblioteke "Đura Jakšić" u Srpskoj Crnji Danijela Stevin, navodeći da će deo manifestacije biti održan u obnovljenoj pesnikovoj spomen-kući.

U okviru muzejske postavke, koju je pripremio Narodni muzej u Zrenjaninu, biće otvorena izložba Jakšićevih slika iz fonda Galerije Matice srpske u Novom Sadu, a Društvo književnika Vojvodine organizovaće simpozijum o Jakšićevom životu i književnom radu.

Predviđeni su i mnogobrojni muzički i zabavni programi, nastupi pozorišta iz Beograda i Zrenjanina, projekcija filama porodice Balašević "Kao rani mraz" a tokom manifestacije biće održan i skup Srba iz dijaspore.

(Tanjug)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kibicer

Gospodine Milane,potpuno se slazem sa Vama.Ovo je tek pocetak raznih propusta sadasnjh crnjanskih kvaziintelektualaca!

milan

Čestitke Nikoli Vujičiću. Nego.., nabrojane bejahu različne aktivnosti, pored pesničkih događanja, a o likovnim sadržajima, u smislu slikanja uživo i sl. - ništa.

SERIJE