• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kukavičluk" najbolji na Sterijinom pozorju

Najbolja predstava 56. Sterijinog pozorja u Novom Sadu je “Kukavičluk”, autorski projekat Olivera Frljića, a u izvođenju subotičkog Narodnog pozorišta, saopštio je festivalski žiri, kojim je predsedavao reditelj i dramski pisac Goran Marković.

Frljiću je pripala i nagrada za najbolju režiju iste predstave.

Ove godine je odlučeno da na festivalu ne bude dodeljena Sterijina nagrada za tekst savremene drame.

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Branka Petrić za ulogu u predstavi “Rođeni u YU”, Arpad Mesaroš za ulogu u “Kišinjevskoj ruži”, Anita Mančić za uloge u predstavama “Rođeni u YU” i “Pazarni dan” i Nada Šargin za ulogu u predstavi “Metamorfoze”.

Song iz predstave "Rođeni u Yu"



Za scenografiju, u “Metamorfozama” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrađen je NUMEN dok je Sterijinu nagradu za kostimografsko ostvarenje dobila Maja Mirković za predstavu “Pazarni dan” Ateljea 212.

Sterijina nagrada za originalnu scensku muziku pripala je Silardu Mezeiju za predstavu “Kišinjevska ruža” subotičkog Pozorišta “Deže Kostolanji” dok je to priznanje za scenski pokret dobila Dalija Aćin za “Metamorfoze”.

Specijalna Sterijina nagrada dodeljena je Andrašu Urbanu za ukupan autorski projekat “Kišinjevska ruža”, rađenog prema tekstu Ota Tolnaija.

U okviru ostalih festivalskih priznanja, Sterijinu nagradu Okruglog stola kritike 56. Pozorja za najbolju predstavu dobila je predstava “Kukavičluk”.

Sterijine nagrade biće svečano uručene večeras u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni “Jovan Đorđević”, gde će potom u čast nagrađenih biti izvedena predstava “Glorija” , Pozorišta na Terazijama i Budva grad teatra.

Na 56. Sterijinom pozorju je, od 26. maja do 3. juna, izvedeno sedam predstava u selekciji nacionalne drame i pozorišta, dve u Međunarodnom programu “Krugovi” i nekoliko van konkurencije i na Pozorju mladih, a festival je obilovao i bogatim pratećim manifestacijama.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE