• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj sezone u Beogradskoj filharmoniji

Beogradska filharmonija završiće koncertnu sezonu nastupom u okviru "Crno-belog ciklusa", sa dirigentom Darkom Butorcem i pijanistkinjom Lisom Smirnovom.

Na programu je Mocartova uvertira iz opere "Figarova ženidba", Klavirski koncert "Jeunehomme" istog kompozitora i svita "Kavaljer s ružom" Riharda Štrausa.

Za mladog dirigenta Butorca, koji je u januaru imao zapažen nastup sa Beogradskom filharmonijom, koncerti sa ovim orkestrom do sada su najznačajnije predstavljanje u rodnom Beogradu.

Tridesettrogodišnjak, koji je u Ameriku otišao kao dečak, trenutno je umetnički direktor Mizula simfonije i glavni dirigent Operskog festivala "Fidenca" u Italiji.

Nakon što je dobio nagradu Lige američkih orkestara, započela je njegova karijera na četiri kontinenta. Ipak, kako kaže, odgovornost je najveća "kod kuće", pred svojom publikom.

Butorac će voditi i koncert koji će Beogradska filharmonija održati povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Za Lisu Smirnovu, kritičari su pisali da je "muzički svet, možda prvi put od odlaska velikana poput Horovica i Rihtera, ponovo dobio pijanističku mega-zvezdu".

Iako je kao mala želela da postane vulkanolog, njena karijera je posle školovanja na Konzervatorijumu Čajkovski i debitovanja u Karnegi Holu konstantno išla uzlaznom putanjom.

Nastupala je u Vigmor Holu, Koncertgebau i najpoznatijim dvoranama Evrope i Amerike.

Na poslednjem koncertu aktuelne sezone, Beogradska filharmonija tradicionalno objavljuje program naredne sezone, pa će tako na ovom koncertu publika i predstavnici medija biti upoznati sa programom za 2011/12.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE