• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zaletite" mozak

Festival pod nazivom Zalet mozga održaće se od 29. do 31. jula u Zaječaru.

Festival Zalet, posvećen savremenoj umetnosti i alternativnoj kulturi, biće održan sedmi put od 29. do 31. jula na više lokacija u Zaječaru, čime počinje i serijal letnjih festivala koji su podržani u okviru projekta “Mesta za kulturu”.

Zalet mozga, kako je naziv ovogodišnjeg festivala, obuhvata radionice, izložbe, performanse, koncerte psihodelične muzike, projekcije filmova, poetske večeri i druge programe, koji će najvećim delom biti održani u Omladinskom centru. Deo programa organizovan je i na otvorenom širom grada.

Tako će se Zarni Vlač predstaviti po celom gradu plakatima “Ko je ubio Jozefa K?”, u izlogu “Legenda” biće otvorena izložba Srđana Stoiljkovića “Aromatic Air”, a u Zadužbini “Nikola Pašić” izložba “Višečulni prikazi” Ane Vujović. Među učesnicima je i Teatar Mimart iz Beograda, koji će izvesti performans “Flash mob” na nekoliko lokacija i uz učešće gradjana.

Zalet mozga obuhvata i nekoliko radionica u Omladinskom centru - fotografsku će moderirati Zvezdan Mančić, radionicu stripa “Turski isterivač đavola” Danilo Milošev Wostok, Dušan Cvetković i Predrag Stamenković, a Kornetovu radionicu pop-up knjižice i exlibrisa vodiće Pavle Ćosić, Jelena Spaić i Maja Gačanović.

Posetioci Omladinskog centra moći će da vide i izložbu plakata i printova Aleksandra Zografa, kao i Wostokovu izložbu “Varvarska simfonija”, te fotografije Dragana Stojmenovića “Izvrnite stvarnost na lice i obucite je naopako”.

Deo programa biće održan i na platou Fakulteta za menadžment, a završnica Zaleta mozga biće u Srpskoj kući na Popovoj plaži, uz poetsko veče sa Ivicom Živkovićem Šumarom, performans Mimarta i muzičko-poetski kabare Dua Trojica “Al’ kom će kažeš”.

Festival Zalet, pokrenut u avgustu 2005. godine, prva je manifestacija na području istočne Srbije koja multidisciplinarno prezentuje savremenu umetnost i promoviše alternativnu kulturu.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE