• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitef: "Elijahova stolica" najbolja predstava

Predstava "Elijahova stolica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda u režiji Borisa Slijepčevića, nagrađena je Gran prijem "Mira Trailović" kao najbolja predstava 45. Bitefa.

Specijalna nagrada za doprinos pozorišnoj umetnosti pripala je predstavi "Došao sam do kuće, ali nisam ušao" Teatra Vidi iz Švajcarske u režiji Hajnera Gebelsa.

Žiri ovogodišnjeg Bitefa činili su pored Sonena i Ana Lengel, Alja Predan, Vladica Milosavljević i Nikola Zavišić.

Predstavi "Bez naziva" Jožef Nađa, u produkciji RKA "Jožef Nađ" iz Kanjiže i Kioska iz Beograda pripala je nagrada dnevnog lista "Politika" za režiju.

Odluku je većinom glasova doneo žiri u sastavu Marija Đorđević, Ana Tasić, Borka Trebješanin, Muharem Šehović i Milena Jauković.

U užem izboru za ovu nagradu našle su se i predstave "U Moskvu! U Moskvu!" pozorišta Folksbine am Roza Luksemburg plac iz Berlina, u režiji Franka Kastorfa i nagrađena "Došao sam do kuće ali nisam ušao".

Nagrada publike pripala je predstavi "U Moskvu! U Moskvu!", dok je drugo mesto, prema glasovima gledalaca, zauzela "Elijahova stolica", a treće predstava "Ako bismo svi malo utihnuli", za koju je koncept i koreografija uradila Snježana Abramović, a u produkciji Bitefa i
Bitef teatra.

Ovogodišnji festival održan je od 13. do 24. septembra pod motom "Nove pozorišne tendencije... na usijanom limenom krovu", a ukonkurenciji je izvedeno 15 predstava.

Izvedeno je šest predstava iz Belgije, Francuske, Nemačke, Švajcarske i Rumunije, kao i devet iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, svrstanih u segment "Region u fokusu".

(Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE