• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treća beogradska Noć muzeja 3. juna

Treća beogradska "Noć muzeja" biće održana 3. juna od 18 časova do dva sata posle ponoći, na 20 lokacija širom srpske prestonice, saopštili su organizatori te kulturno-zabavne manifestacije.

Treća beogradska "Noć muzeja" biće održana 3. juna od 18 časova do dva sata posle ponoći, na 20 lokacija širom srpske prestonice, saopštili su organizatori te kulturno-zabavne manifestacije.

Prva beogradska "Noć muzeja" održana je u aprilu prošle godine u pet muzejskih i galerijskih prostora, dok je u septembru, tokom Evropskog prvenstva u košarci, na 15 lokacija održana i druga Noć muzeja. Obe manifestacije posetilo je oko 90.000 ljudi.

U Kazamatima Vojnog muzeja biće priredjena izložba bazirana na slovenskoj mitologiji i na pričama o vampirima i vukodlacima, dok će u Galeriji "Žad" Muzeja primenjenih umetnosti biti održan festival filmova snimljenih kamerom mobilnog telefona, koji je organizovan uz podršku Britanskog saveta u Beogradu.

Posetioci će biti u prilici da putuju kroz prostor i vreme, odnosno da u avanturi pod nazivom "Vremeplov" u muzejima automobila, pošte i železnice reše zadatke i povežu informacije koje će ih dovesti do interesantnih saznanja i vrednih nagrada, navode organizatori.

Istorijat Interneta biće prikazan u Pedagoškom muzeju, a uz podršku Gete instituta, u Paviljonu "Cvijeta Zuzorić" biće izložene slike nemačkog ekspresioniste Ota Diksa.

Uz podršku brazilske ambasade u Beogradu, u bašti Muzeja Vuka i Dositeja biće priredjen program "Brazil u Beogradu", koji obuhvata izložbu fotografija, filmove o Brazilu, izložbu unikatnih radova od parafina umetničke radionice "Vela Brasil" i borilački ples kapoera.
Za muziku će biti zadužen Bosa nova bend "Madrugada".

Odgovor na pitanje kada su ljudi počeli da nose donji veš Beogradjani će moći da pronadju na jedinstvenoj izložbi pod nazivom "A šta je ispod?", koju specijalno za ovu noć pripremaju kustosi Etnografskog muzeja.

U Narodnom muzeju biće priredjena izložba "Magija ćilibara", u Muzeju primenjene umetnosti - izložba "Svetlopis i moda", a u Vojnom muzeju posetioci će biti u prilici da pogledaju "Slatku izložbu".

U manifestaciju su uključeni i Francuski kulturni centar i Institut Servantes u Beogradu, Opservatorija i druge institutcije.

"Noć muzeja" biće završena žurkom u "Barutani" na Kalemegdanu, na kojoj će, uz podršku ambasade SAD u Beogradu, biti predstavljena njujorška scena video-arta.

Organizator manifestacije je Umetnička asocijacija "Noć muzeja", a pokrovitelj Skupština Beograda, uz podršku Ministarstva kulture Srbije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE