• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antička statua i amfora u ribarskoj mreži

Jedan grčki ribar pronašao je u svojoj mreži, na pučini kraj ostrva Kalimnos u Egejskom moru, ostatke bronzane statue konjanika iz antičkog doba i netaknutu amforu.

Jedan grčki ribar pronašao je u svojoj mreži, na pučini kraj ostrva Kalimnos u Egejskom moru, ostatke bronzane statue konjanika iz antičkog doba i netaknutu amforu, saopštilo je grčko ministarstvo kulture.

Ribar je antičke predmete predao lučkoj policiji na ostrvu, koja ih je prosledila lokalnim arheološkim službama, piše u saopštenju ministarstva.

Najvažniji pronadjeni deo statue je trup dužine 95 centimetara na kojem se detalji još ne vide zbog taloga različitih morskih organizama.

Drugi ribar sa Kalimnosa "upecao" je 1994. godine "damu iz Kalimnosa", bronzanu statuu žene iz helenističkog perioda, koja je jedan od centralnih eksponata u nacionalnom arheološkom muzeju u Atini.

U pokušaju da zaštite kulturno nasledje od kradljivaca antikviteta, grčke vlasti daju novčanu naknadu onima koji im predaju pronadjene predmete - deset odsto vrednosti artefakta.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE