• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvizovi za osnovce o Nikoli Tesli

Vek i po od rodjenja Nikole Tesle biće u srpskim osnovnim školama obeležen kvizovima na engleskom jeziku, uz pomoć dvojezičnih "Alset" karata sa pitanjima o životu i radu velikog naučnika

Vek i po od rodjenja Nikole Tesle biće u srpskim osnovnim školama obeležen kvizovima na engleskom jeziku, uz pomoć dvojezičnih "Alset" karata sa pitanjima o životu i radu velikog naučnika.

"Alset" karte je pripremio Britanski savet, uz podršku Ministarstva prosvete Srbije, istraživačke stanice "Petnica" i Elektroprivrede Srbije. One treba da posluže kao nastavno sredstvo i za organizaciju kviza.

Ministar prosvete Slobodan Vuksanović rekao je novinarima u zgradi Vlade Srbije da će karte biti prosledjene školskim upravama, a da će one dalje izabrati 14 osnovnih škola u kojima će biti održan prvi krug takmičenja.

Drugi krug, za 45 učenika iz svih 15 školskih uprava, održaće se u beogradskom Sava centru 10. juna u 13 sati, dodao je Vuksanović.

Završno takmičenje će izmedju 19. i 23. juna organizovati Britanski savet u svojim prostorijama u Beogradu, a tačan termin biće naknadno saopšten.

Direktor Britanskog saveta Kris Gibson rekao je da će "Alset" karte biti prosledjene i u nekoliko drugim zemalja, medju kojima su Grčka, Izrael i Velika Britanija, kako bi se tamošnja deca što bolje upoznala sa životom i radom jednog od najvećih naučnika u istoriji.

Na konferenciji za novinare je objašnjeno da "Alset" znači "Tesla" - pročitano naopačke.

(Beta)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

danijela

super igrica

SERIJE