• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolje sa Sajma knjiga

Izdavač 2011. godine je, prema oceni žirija 56. beogradskog Međunarodnog sajma knjiga, "Fabrika knjiga" iz Beograda.

Za izdavački poduhvat proglašeni su "Stripovi koje smo voleli" izdavača "Omnibus" koje su priredili Živojin Tamburić, Zdravko Zupan i Zoran Stefanović.

Prema mišljenju žirija, ovo je poduhvat koji analizira, sistematizuje i popularizuje stvaralaštvo stripa sa čitavog prostora bivše Jugoslavije.

Najbolja dečja knjiga je "Rusvaj" Igora Kolarova u izdanju "Bookland"-a koja je , kako je rečeno, "nadasve maštovita i govori o prijateljstvima, putovanjima, pisanju knjiga".

Specijalno priznanje žiri je dodelio knjizi "Povijest gej i lezbijskog života i kulture" izdavačke kuće "Red box" koja je objavljena u saradnji sa zagrebačkim izdavačem "Sandorf".

Žiri koji je radio u sastavu: filozof Ivan Milenković (predsednik), urednica kultrnog programa Narodne biblioteke Srbije Svetlana Gavrilović, kritičarka Tijana Spasić, dizajner Lazar Bodroža i književnik Nenad Milošević, uzeo je u obzir celokupnu izdavačku produkciju na srpskom jeziku izloženu na ovogodišnjem sajmu.

Najprodavanija knjiga ovogodišnjeg Sajma knjiga na štandu "Lagune", tradicionalno najposećenijem, je monografija o Juliju Cezaru, čija je cena sa 1.900 dinara snižena na 190, i potpuno je rasprodata.

Na štandu ove kuće najviše se traže nobelovci – "Keltov San" Marija Vargasa Ljose i "Smrt i njeni hirovi" Žozea Saramaga, ali i "Tigrova žena" Tee Obreht, dobitnice Orindž nagrade kao i knjiga "Julije Cezar" koja je rasprodata zbog izuzetno pristupačne cene deset puta niže od one u knjižarama.

Portparol "Lagune" Vanja Gavrovski kaže da će njihov gost na ovogodišnjem Sajmu knjiga biti književnica Trejsi Ševalije, autorka romana "Devojka sa bisernom minđušom", rađenom po motivima holandskog slikara iz 17.veka Johanesa Vermera.

(MONDO/Tanjug)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Akica naj citateljka

Naj knjige na sajmu sve najboljeg kvaliteta i svega. Obozavam sajam knjiga,!

Ja

Hhmm knjige, dobro,dovidjenja, idemo dalje sa sledecim vestima :)

SERIJE