• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarka kao umetnost

U Galeriji Doma omladine Beograda otvarena je izložba fotografija umetnika Predraga Terzića "Životni polet/Elan Vital"

Rad "Životni polet (Elan Vital)" sastoji se iz niza vizuelno rešenih košarkaških napada na terenima Beograda, Zaječara, Čačka, Herceg Novog, Kraljeva i Vroclava.

Terzić intervencijama u prostoru nagoveštava prezentovanje teoretskih okvira koji dolaze od košarkaškog trenera koji svoje ideje prenosi na teren.

"Momenat kada se dogovorena taktika sprovede u delo rešava dilemu o pobedniku i dovodi celokupno gledalište i protagoniste do sjedinjavanja u zajedničkom trenutka koji je neponovljiv. Izvedena intrevencija u prostoru, koja u sebi sadrži košarkašku taktiku, ima jedinstveno delovanje na osobe koje na tom terenu igraju košarku. Drugim rečima, dolazi do reagovanja na nacrtanu akciju na terenu, gde igrač pokušava da ponovi momenat koji se desio na utakmici", piše u saopštenju organizatora.

Izložba je otvorena do nedelje, 13. novembra 2011. godine.

Predrag Terzić rođen je 1972. godine u Beogradu. Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi profesora Čedomira Vasića. Član ULUS-a od 2001. godine.

Izlagao na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (BiH, Nemačka, Slovenija, Belgija, Kanada, Austrija, US, Italija, Grčka, Crna Gora, Švedska, Poljska)

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE