• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promene direktora u šest ustanova kulture

Posle isteka drugog mandata, s funkcija odlazi šest direktora gradskih ustanova. Nije reč o smeni direktora već o "pružanju prilika novim rukovodiocima".

Odlukom osnivača, Grada Beograda, doći će do promene na kormilu šest ustanova kulture, sa obrazloženjem da će se ovog puta dosledno "primeniti princip" koji važi za ostala preduzeća i ustanove u glavnom gradu - menjanje čelnih ljudi posle isteka drugog četvorogodišnjeg mandata.

Sa funkcije bi trebalo da odu: Radmila Bulatović iz Biblioteke "Dimitrije Tucović", Branko Cvejić iz Jugoslovenskog dramskog, Miloš Paramentić iz Direkcije FEST-a, Biljana Zdravković iz "Jugokoncerte", Anja Suša iz Malog pozorišta "Duško Radović" i Igor Bojović iz Pozorišta lutaka "Pinokio".

U dopisu, upućenom sa adrese Vesne Marjanović, člana Gradskog veća, navodi se da "primena principa" podrazumeva da se "pruži prilika novim rukovodiocima na čelu najviših gradskih institucija", pa je samim tim "netačna svaka spekulacija da se radi o smeni direktora", budući da je reč o ličnostima koje su "u poslednjih deset godina ostavile trajan pečat u kulturi Beograda i koje će nastaviti da u drugačijem profesionalnom angažmanu budu aktivni učesnici u kulturnom životu naše prestonice".

Takođe, ističe se da će se u najskorijem roku i u konsultaciji sa dosadašnjim direktorima i kolektivima "dovršiti proces" pronalaženja novih kadrovskih rešenja. A kako se nisu stekli pravno-formalni uslovi za sprovođenje konkursa u skladu sa Zakonom u kulturi, biće određeni vršioci dužnosti. Do tada, "aktuelni direktori" nastaviće da obavljaju svoj posao.

Na ovu odluku najbrže su reagovali "zaposleni, saradnici i prijatelji" Malog pozorišta "Duško Radović" otvorenim pismom gradonačelniku Beograda sa 171 potpisom, kome se obraćaju u ime dela kolektiva, naglašavajući da je "zahvaljujući veštom menadžmentu i pre svega dosledno sprovedenoj, promišljenoj, profilisanoj i razvijenoj repertoarskoj politici" ovo pozorište postalo jedno od "najznačajnijih kulturnih institucija u Beogradu, Srbiji i Evropi".

Ni Branko Cvejić u sredu nije ništa komentarisao, budući da, kako kaže, osim usmene, još nije dobio nikakvu zvaničnu, pisanu odluku. Na mestu čelnog čoveka JDP proveo je osam godina, dok je Igor Bojović predvodio "Pinokio" trinaest sezona.

"Prošao sam više od tri mandata. Na ovo mesto doći će v. d. direktora, pa u dogovoru sa osnivačem tražimo najbolji izbor i rešenje. Nije reč o smeni, jednostavno su istekli mandati. Nemam razloga da ne prihvatim i pozdravim ovu odluku. Dugo sam bio na rukovodećem mestu, mnogo sam i uradio za ta tri mandata, a 'Pinokiom' ću se i ubuduće baviti. U svojstvu dramskog pisca, pre svega. Najbitnije je da se promene izvedu na najprofesionalniji mogući način", kaže Bojović, a prenose "Novosti".

Aktuelni direktori nastaviće da obavljaju svoju dužnost do izbora novih, koji će prema rečima Vesne Marjanović, člana Gradskog veća, biti izabrani do kraja godine. Tačan datum nije poznat, jer se još ne zna kada će biti održane naredne sednice Skupštine grada i Gradskog veća.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE