• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pansion Beket" otvara teatar Parobrod

Nova kamerna scena Parobrod teatar biće otvorena u subotu 12. novembra premijernim izvođenjem predstave "Pansion Beket" u režiji Stevana Bodrože.

Direktorka UK Parobrod Milena Rajković rekla je na konferenciji za novinare da je nova pozorišna scena sa 32 mesta u gledalištu, specifičan prostor namenjen neafirmisanim umetnicima i izvođenju komada koji nisu privlačni pozorištima okrenutim komercijalnim sadržajima.

Reditelj Stevan Bodroža rekao je da zbog nedostatka novca u kulturi, uprave pozorišta uglavnom prednost daju sigurnim repertoarskim potezima i vedrim komadima, kako bi privukli više publike i bar vratili ono što je uloženo.

Bodroža je rekao da predstava rađena po Beketovim dramskim tekstovima u fokusu ima aktuelne teme - samoću, otuđenost, tugu, prazninu, očaj, osećanja koja su deo svakodnevice, o kojima je moguće direktno govoriti, jer ljudi tako shvataju da nisu sami.

Predstava "Pansion Beket" sastoji se od nekoliko Beketovih monodramskih minijatura u dramatizaciji Tamare Bijelić, a uloge tumače Vanja Ejdus, Tamara Krcunović i Milica Stefanović.

(Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE