• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muhai Tang ponovo diriguje u Beogradu

Beogradska filharmonija nastupa sa šefom-digentom Muhajem Tangom, prvi put u ovoj sezoni, u petak 18. novembra u 20h na Kolarcu, u okviru Klasičnog ciklusa.

Na programu je Deveta simfonija Gustava Malera, za koju je Karajan govorio da dolazi iz drugog sveta, kao i Lirska poema Vasilija Mokranjca, jedno od najizvođenijih dela iz domaće literature.

Muhai Tang će i sledeće nedelje raditi sa orkestrom, kada ih očekuje izazov još jednog Malerovog ostvarenja - Pete simfonije.

"Velika mi je čast da u Beogradu radim dve velike Malerove simfonije za samo dve nedelje, i to u godini kada ceo svet obeležava vek od smrti ovog kompozitora. To su istinska remek dela - Deveta, Malerova poslednja simfonija, koju nikada čak nije ni čuo i Peta, njegovo centralno delo koje reflektuje ceo život kompozitora. To je za mene dobar način da počnem svoju drugu sezonu sa Beogradskom filharmonijom i veliki je izazov za orkestar", kaže Tang.

Čuveni kineski dirigent Muhai Tang rođen je u godini kada je osnovana Republika Kina (1949) i odrastao u vrtlogu Kulturne revolucije, kao dete čuvenog kineskog režisera.

Tang je danas, kako sam kaže, "globalni nomad, koji luta između svetova i spaja ih muzikom" i živi između Ciriha, Šangaja i vodećih svetskih koncertnih metropola.

Od septembra 2010. je na mestu šefa-dirigenta Beogradske filharmonije, a paralelno je zadržao i funkcije u Ciriškom kamernom orkestru, Hamburškom simfonijskom i Kineskom nacionalnom simfonijskom orkestru. Oženjen je korejskom pijanistkinjom Ju Hi Su, sa kojom ima sedmogodišnju ćerku Suzan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE