• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TV: Tornado u Beogradu

Ne bojte se, nije pravi! Upriličiće ga mladi naučnici. Osim dimnog i ledenog tornada posetioci Festivala nauke imaće priliku i da vide oblak sa svih strana, avione nesalomivih krila, robote koji prolaze mine...

Još osam dana ostalo je do petog po redu beogradskog Festivala nauke, čiji je generalni sponzor mt:s. Predstavnici medija imali su priliku da vide samo neke od postavki koje će biti na festivalu (iluzija zida kafea i Ejmsova stolica, Rud Goldbergova mašina, Matijina robotska glavu, zvuk kada se oboji, dimni tornado i oblak u boci) i uverili se da će priliku da se dobro zabave imati i oni koji nisu posebno zainteresovani za ovu oblast.

Kako izgleda kada zvuk dobije boju, kako se pravi duga, kolike su šanse da u kazinu zaradimo bogatstvo, kako je izgledao jedan običan dan praistorijskog čoveka, kao i kako da provalite provalu uz pomoć forenzičara možete da saznate na Festivalu nauke od 2. do 4. decembra na četiri beogradske lokacije: bivša Robna kuća “Kluz”, Studentski kulturni centar, galerija Narodne banke Srbije i potpuno novi prostor – scena teatra Bojan Stupica.

Kompletan program možete da pogledate ovde.



Generalni sponzor Festivala nauke, koji je 2010. posetilo 19.000 ljudi, i ove godine je mt:s.

"Imajući u vidu činjenicu da je sve više posetilaca festivala i njegov značaj za promociju nauke, a posebno mladih mogu da kažem da smo zadovoljni što i ove godine dajemo podršku festivalu. Mi to doživljavamo kao jednu vrstu izazova i nastojimo da ne budemo samo generalni sponzori, već i da mlađoj populaciji približimo ono što je domen našeg poslovanja, a to su moderne tehnologije i moderne komunikacije. Zato smo ovoga puta za posetioce festivala pripremili i jednu instalaciju - 3D oživljavanje predmeta putem android telefona. Želimo da pokažemo da mobilne komunikacije imaju svoju praktičnu primenu u svim aspektima društva, a posebno će imati veliku primenu u obrazovanju", rekla je Milica Marković, direktorka sektora za komunikacije Telekoma Srbija.

Ulaznice za predstojeći Festival nauke, po ceni od 380 dinara, u prodaji su u Bilet Centru, na info pultu Ušće Shopping centra, Domu omladini, Beogradskoj areni, Vulkan knjižari u Sremskoj ulici i Domu sindikata. Karta je podeljena na četiri dela, shodno broju lokacija na kojima se održava festival i svaki deo važi za jedan ulazak u svaki od prostora.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE