• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Ivo Eterović

Jedan od najstarijih i najistaknutijih članova Udruženja likovnih, primenjenih umetnika i dizajnera Srbije Ivo Eterović preminuo je u 76. godini. Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Likovni umetnik fotografije, jedan od najstarijih i najistaknutijih članova Udruženja likovnih, primenjenih umetnika i dizajnera Srbije Ivo Eterović preminuo je u Beogradu.

Istaknuti umetnik fotografije Eterović rođen je 1935. godine u Splitu, od 1956. godine profesionalno se bavio fotografijom. Objavio je 18 autorskih monografija, od toga su sedam knjige o Beogradu, a ostale su o drugim gradovima, predelima i ličnostima.

Član ULUPUDS-a je od 1961. godine sa statusom istaknutog umetnika i Nagradom za životno delo. Orden sa srebrnim vencem predsednika Republike dobio je 1971. godine. Dobitnik je Posebnog priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi Srbije.

Nosilac je i drugih najviših zvanja i nagrada u oblasti fotografije: Nagrade za životno delo Nacionalnog centra za fotografiju, Udruženja novinara Srbije, Saveza novinara Jugoslavije, Plakete "Beli anđeo" Umetničke kolonije Mileševo, Vukove nagrade i nagrade Zlatni beočug.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

(MONDO/Agencije)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ducisi

ivo je bio lcni fotograf druga tita.spokoj dusi i slava mu!

SERIJE