• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi talenti u Galeriji SANU

Serijal besplatnih koncerata svakog ponedeljka u Galeriji Srpske akademije nauke i umetnosti.

U ponedeljak 9. januara nastupiće mladi solo pevač, bariton Stefan Hadžić i pijanistkinja Tatjana Simonović. Na programu su solo pesme Feliksa Mendelsona, Franca Šuberta, Roberta Šumana i Johanesa Bramsa, a u četvrtak 12. januara sopran Katja Konvalinka uz klavirsku pratnju Marine Horak.

U ponedeljak 16. januara u redovnom terminu od 18 sati publici u Galeriji SANU predstaviće se mladi muzičari Vladimir Gagić, klarinet, i Antonela Grgin, klavir, a u četvrtak 19. januara Milica Žugić, violina, Nemanja Belej, violina, i Gordana Marjanović, klavir.

Mladi a već renomirani umetnik, prvi doktor klavira na Fakultetu muzičke umetnosti, među prvim dobitnicima nagrade Galerije SANU, Nebojša Maksimović u ponedeljak 23. januara održaće solistički resital na kome će izvesti klavirska dela Franca Lista.

U četvrtak 26. januara Vesna Jansens, violina, i Zarifa Alizade, klavir, održaće koncert na kome će izvesti dela Astora Pjacole i Morisa Ravela, a u ponedeljak 30. januara pijanistkinja Elena Šerer održaće solistički koncert na čijem su programu dela Johana Sebastijana Baha, Frederika Šopena, Fraca Lista, Sergeja Rahmanjinova i Ludviga van Betovena.

Besplatne koncerte u Galeriji SANU pokrenuo je 1982. godine akademik i kompozitor Stanojlo Rajičić (1910-2000) kao podršku mladim darovitim muzičarima velikog umetničkog potencijala. Pod njegovim rukovodstvom organizovano je preko hiljadu koncerata. Od 2000. godine muzički program Galerije uređuje akademik Dejan Despić.

Iste godine u trajni spomen na osnivača koncerata u Galeriji Rajičića ustanovljena je nagrada koja nosi njegovo ime za najuspešniji solistički koncert u sezoni.

(Agencije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE