• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena Kubanska soba u Beogradu

Ambasador Kube u SCG Hulio Sezar Hansio Ferer otvorio je u Beogradu "Kubansku sobu" u sklopu preduzeća "Treći milenijum", koja je sa vladom u Havani zaključila ugovor o poslovnoj saradnji, pre svega na polju kulture.

Ambasador Kube u SCG Hulio Sezar Hansio Ferer otvorio je u Beogradu "Kubansku sobu" u sklopu preduzeća "Treći milenijum", koja je sa vladom u Havani zaključila ugovor o poslovnoj saradnji, pre svega na polju kulture.

Kako su predstavnici "Trećeg milenijuma" objasnili novinarima, ta firma je postala ekskluzivni promoter kulturnih programa i manifestacija sa Kube, a dobila je i ekskluzivna prava na distribuciju proizvoda po kojima je ta zemlja poznata u svetu, na primer cigara.

Direktorka firme Marinika Grutas rekla je da će u "Kubanskoj sobi", u ambijentu prepoznatljivih motiva iz te karipske zemlje, moći da se sklapaju ugovori u vezi sa sadržajima koje će "Treći milenijum"
promovisati u svojstvu "generalnog agenta" Kube za Srbiju.

Osnivač te firme je Hadži-Dragan Antić, bivši generalni direktor i glavni i odgovorni urednik "Politike".

Ambasador Ferer je rekao da će salon služiti "za širenje kubanske misli" i kulture u Srbiji, u kojoj, prema njegovoj oceni, postoji "duboko prijateljstvo prema Kubi", komunističkoj zemlji koja je već decenijama pod ekonomskom blokadom Sjedinjenih Američkih Država.

"Dugački smo put prešli zajedno - u Ujedinjenim nacijama, u Pokretu nesvrstanih", kazao je Ferer i dodao da je Srbija u njegovoj zemlji poznata, da je kubanski narod informisan o onome što se dogadja u Srbiji, i da će zato njenoj kulturi biti lakše da se predstavi na Kubi.

Ferer je takodje kazao da neće držati dugačke govore, po kojima je, kako je rekao, "njegova zemlja poznata".

Predsednik Kube Fidel Kastro, na vlasti od 1959. godine, poznat je po višečasovnih govorima.

Hadži-Dragan Antić potom je novinarima pokazao "Kubansku sobu", kućicu sa jednom sobom, površine 30-tak kvadratnih metara, smeštenu na placu firme "Treći milenijum", nedaleko od Muzeja 25. maj.

Marinika Grutas je rekla da će "Treći milenijum", pored kubasnkog kulturnog turizma, takodje promovisati medicinski turizam te zemlje.

Ona je najavila i organizovanje Dana kubanske kuhinje i muzike u Novom Sadu i Beogradu, ali nije mogla da iznese više detalja o tome.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE