• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BDF: Krug se piše beskonačno

Deveti beogradski festival igre (Belgrade Dance Festival) biće održan od 28.marta do 12.aprila.

Iako će trajati dve večeri kraće od prethodnog, ovogodišnji BDF će ugostiti vrhunske izvođače.

U ekskluzivnom predterminu 28. i 29. marta, prvi put u region dolazi Silvi Gilen, najznačajnija aktivna figura u istoriji baleta,a partner joj je Rasel Malifant, koreograf i igrač.

Gost devetog festivala igre je i nacionalna plesna kompanija iz Madrida, poznata beogradskoj publici sa trećeg BDF-a kada ih je predvodio slavni koreograf Načo Duato, koja dolazi u Centar "Sava" 31.marta predvođeni novim direktorom, zvezdom baleta Pariske opere Hozeom Martinezom.

Austrijska trupa Likvidloft i njen koreograf Kris Haring, dolazi sa predstavom koja se bavi društvenim mrežama i virtuelnim online svetom, Emanuel Gat dolazi sa trupom iz Francuske i novom produkcijom "Precizni uglovi", Josip Berg iz Izraela i Leo Mujić, koreograf iz Hamburga koji će na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, SNP u Novom Sadu i Narodnom pozorištu u Zrenjaninu,predstaviti dva komada premijerno izvedena na prestižnoj američkoj plesnoj smotri Džejkobs Pilou festivala.

Direktorka festivala Aja Jung najavila je da na BDF dolaze i "dva naslova koja obećavaju".

"Ne znam da li je bilo prošle godine neke nagrade u svetu koju nije pokupila bivša Forsajtova igračica i asistentkinja, danas direktorka trupe Kid Pivot, i stalni koreograf Holandskog plesnog teatra Kristal Pajt, koji stižu sa svojom predstavom "Tamne materije".

Na festivalu će gostovati i koreograf bez koga Dejvid Bouvi ne bi nikada izašao na scenu, Edvard Lok, koji će nastupiti 9. aprila sa svojom trupom "La La La Human Steps" u Centru "Sava".

Holandski plesni teatar dolazi u Beograd sa dve predstave "Leptir" i "Čežnja".

Ovogodišnji BDF zatvoriće Hofeš Šehter, jedan od najtalentovanijih perkusionista generacije na Akademiji u Parizu, čije su postavke sinergija angažovanog zvuka i angažovane igre. Predstava kojom će Šehter zarvoriti Beogradski festival igre je "Politička majka".

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE